kuchnia

sobota, 21 sierpnia 2010

Bakłażan grillowany




Dawno, dawno temu... pisałam. :| A bo to czasu nie ma, a bo to się nie chce, a bo to coś...
Ale to nic ;) takie wakacje sobie zrobiłam i powoli będę wracała.. ;)

Zacznę od bakłażana niezwykle smacznego.
Zapraszam do czytania i gotowania.




Co potrzebujemy:
świeży, młody bakłażan
jedna kulka mozzarelli
pomidor
świeża bazylia
oliwa z oliwek

Najpierw trzeba umyć i pokroić bakłażana oraz usmażyć go na grillu polewając odrobiną oliwy z oliwek. Pod koniec grillowania posypać bakłażana rozdrobnioną bazylią, położyć plaster mozzarelli oraz pomidora. Poczekać aż ser się roztopi. Udekorować listkami świeżej bazylii. Podawać same lub jako dodatek do np. mięs.

3 komentarze:

  1. piękne zdjęcie!
    a bakłażan z mozzarellą i pomidorem.. na dodatek z grilla, to niesamowicie trafione połączenie. mmmm ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne:) lubie takie jedzonko, mniam:)

    OdpowiedzUsuń