kuchnia

wtorek, 16 marca 2010

Paszteciki z czerwoną soczewicą.

Paszteciki z czerwoną soczewicą.

Podam przepis tylko na nadzienie z czerwonej soczewicy.

Składniki:
około szklanki czerwonej soczewicy
kostka warzywna
przyprawy (ja użyłam soli, pieprzu, bazylii, curry, ziół prowansalskich, papryka ostra)
łyżeczka koncentratu pomidorowego
mała cebula

Czerwoną soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody z kostką warzywną - gotować do całkowitego wchłonienia wody. Uwaga! Pod koniec trzeba często mieszać.
Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć. Wymieszać z ugotowaną soczewicą i przyprawami - do smaku, polecam dodać dość dużo curry.
Smarować naleśniki i zawijać. Przed podaniem podsmażyć na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz